Hinthaaralle huippupisteet!

Jos pisteyttäisin SUP-paikkoja/retkiä niin tämänpäiväinen kohde vetäisi pisteet tappiin. Listataanpa miksi:

Lähtöpaikka

Kunnan rantalentis/uimaranta/nuotiopaikka, jossa sopivasti autoille tilaa lähellä rantaa. Löytyi googlettamalla. Jos ottaisi nuotiopuita mukaan, niin saisi tuletkin kivasti puolivälin lepotauolle.

Aamusumu

Aamulla oli upea sumu! Maisemat näkyivät satumaisen usvan läpi niin kauniina, tähän kun lisäsi vielä tuulettoman ja aallottoman kelin niin heijastukset olivat upeita! (Ei takuuta, että näin olisi joka päivä :)).

Reittivaihtoehdot

Samalta lähtöpaikalta kolme kivaa reittivaihtoehtoa. Tänään menimme niistä kaksi.

Alavirran suuntaan pääsee viitisen kilometriä kunnes tulee padotuille koskille. Emme tutkineet ohitusmahdollisuuksia. Ainakin tänään virta oli koskien lähellä voimakas, olisi pitänyt rantautua hyvissä ajoin. Korkeusero näytti varsin isolle, mahtaako olla reittiä ohittaa padot kantaen?

Ylävirran suuntaan joki oli ehkä hitusen mielenkiintoisempi, mutkittelevampi. Kolmen kilometrin melonnan jälkeen saapui ihanasti kuohuvalle koskelle. Paluumatka sujui sitten todella nopeasti ja kevyesti hyvän virtauksen ansiosta.

Yllämainitut reitit mentiin Mustijokea pitkin. Kolmas mahdollisuus on kapea Hinthaara-joki. Sinne emme tänään menneet, alku oli kivinen ja matala koski ja viileässä vedessä ei innostunut ajatuksesta kelluttaa lauta sen yli, joten jätimme tämän pätkän tutkimisen kesäkeleille.

Yhteensä melontaa kertyi 16 km, oikein sopiva määrä viileälle kelille ja lyhyelle valoisalle ajalle.

Kuumailmapallot

Kaksi kuumailmapalloa laskeutui viereemme pellolle. Ei usein noitakaan näin läheltä näe. Oli varmaan kylmää kyytiä tuo!

Seura ja reitinsuunnittelija

Maija nyt vaan on huippuseuraa! Ja löytää parhaat lasku- ja nuotiopaikat. Lisäksi hänellä oli mukana lämmintä tomaattikeittoa!!!! Pitää suunnata termarikauppaan, kyllä kylmillä keleillä pitää lämmintä murkinaa mukana olla!

Leave a Reply