Hunttijärvi

Miten löytää tuntemattomalla alueella paikka, josta mennä veteen kohtuu mukavasti, ja jossa on myös autolle paikka? Tänään tämä meni näin.

Viikolla tutkin Mäntsälän Hunttijärven rantoja googlemapsissa. Tavoite on löytää joko uimaranta tai rantaviiva, jossa paljon soutuveneitä rivissä kuvassa. Autotien pitäisi myös mennä lähelle. Uimarannoissa ei välttämättä, tai siellä on puomi. Venepaikoille yleensä pääsee hyvin autolla. Kesällä uimarannoilla myös huomioitava hyvin uijat ja varottava heitä, näin syksyllä niissä ei ole ruuhkaa :).

Hunttijärveltä löytyi Saaren uimaranta. Sitä kohden lähdin tänään aamulla ajamaan. Olin myös huomannut, että tien loppumatka oli puomitettu, ja siinä pitäisi varmaankin kantaa lautaa sellaiset puoli kilometriä. En oikein innostunut asiasta! Joten päätin pitää silmät erityisen auki ajaessani kohti kyseistä uimarantaa valiten reitin, joka meni järven toisessa päässä hyvin lähellä rantaa. Ja minulla kävi tuuri! Siellähän oli kuin olikin uimaranta-tienviitta! Autolla pääsi noin 50 metrin päähän uimarannasta. Hyvän paikan löytämiseen tarvitaan vähän taitoja ja rutkasti onnea :).

Onnea matkassa: Uimaranta! (Levannon uimaranta)

Uimarannalla ei ollut yhtään uijaa eikä edes auringonottajia! Lämpötila oli sentään kymmenen luokkaa ja vesi myös:). Märkäpuvulla tuli aurinkoisessa kohdassa jopa kuuma, mutta se oli kuitenkin oikea valinta varjoja ajatellen, ja myös siltä varalta, että löytäisi itsensä vedestä kesken melonnan. Tänään en uinut ennen kuin sauna oli lämmin, sitten olikin ihana pulahtaa raikkaaseen kirkkaaseen veteen.

Hunttijärven kiertämiseen meni pari tuntia evästauon kanssa, kilometrejä kertyi kahdeksan. Järvi on kivan pitkulanmuotoinen, saaria ei ole kierrettäväksi, mutta muutama lahdenpohjukka. Mökkejä kohtuullisesti, lintuja näkyi vielä yllättävän runsaasti. Sää oli tänään oikein mukavan aurinkoinen, ihana syyspäivä.

Leave a Reply