Meduusoja Matinkylässä

Isa näki päivä pari sitten tässä lähellä hylkeen, toivoin voi kun minäkin näkisin. Ei tullut tänään aamusupilla hyljettä vastaan, mutta meduusoja kyllä. Niitä näin syksyllä pääsee helpostikin näkemään, mutta en minä ole aikaisemmin laudalta käsin nähnyt. Ehkä katse on enemmän horisontissa, mutta tänään tiirailin laudankin ympäristöä tavallista tarkemmin mahdollisten kivien takia, kun vesi oli matalalla. Niinpä sitten näin parissakin kohtaa meduusoja Matinkylän rannan ja Nokkalan majakan tietämillä. Mahtavaa!

Muutenkin retki oli taas upea syyssup! Värit ovat vahvoja ja syviä näin syksyllä, ja on tunnelmallisen rauhallista, nyt näkyi myös ruskan värejä. (Tänään oli lehdissä juttuja sanamuunnoksista, ajatuksella varokaa ruska-sanan käyttöä, en varo, kaunis sana ja kaunis aika).


Olin valmistanut mukaan myös herkullisen meriaamiaisen. Hain sen nauttimiseen mukavan aurinkoisen paikan, kylläpä aamiainen maistuikin hyvälle. Istuin Ison Vasikkasaaren uimarannalla, söin aamiaista ja katselin merta. Sitten aurinko meni pilveen, ja tuntui viileälle jopa märkäpuvun kanssa.

Onneksi aamiainen oli jo loppumetreillä, niin pääsi takaisin laudalle. Meloessa ei todellakaan ollut kylmä. Lämpöä oli kymmenisen astetta, auringossa musta puku lämpeni vielä lisää. Retkelle tuli pituutta kahdeksan ja puoli kilometriä, oikein mukava päivän aloitus. Kaupan päälle tuli kivat ilmavat päälakikiehkuratkin 😀.

Leave a Reply