Arkajalan sivuaallokkovinkit

Hyvin herkästi olen käynyt polvilleni, kun on ollut isommat sivuaallot tai sivulta on tullut veneenaallot.  Tästähän oli suuresti haittaa ekassa kilpailussani.  Sen jälkeen olenkin oikein hakenut sivuaaltoja. Tässä tähänastiset oppini:

 • pidä katse kauas eteen, ei jalkoihin, ei lautaan, ei lähiveteen, eikä todellakaan sinne, mistä ne sivuaallot tulevat
 • pidä lauta liikkeessä, tomerasti vaan eteenpäin
 • ja pidä mela vedessä (liikkeessä), saat vedestä paljon tukea

Tänään päätin kiertää Kuusisaaren, ajatuksella tuuli mistä tahansa ja tuli vaikka millaisia aaltoja, niin seisten eteenpäin vain.  Ja niin teinkin (ei ollut kylläkään kovin tuulista, vain Kuusisaaren ‘takana’ oli sivuaallot, niin kuin melkein aina). Paitsi sen hetken, kun alitin matalan sillan, siinä oli pakko mennä matalaksi.

Ja samalla näin jotain outoa vedessä, tumma pieni pallero eteni edelläni, sammakko? Ei kun se on pää, ja suussa on kala, ja samassa vedestä hyppäsi rannalle ja eteni kaislikkoon minkki! Wau! Enpä ole luonnossa nähnyt sellaista ennen. Kaikenlaista sitä näkeekin supatessa :).

 

Tämän reitin saa melottua tunnissa

4 Replies to “Arkajalan sivuaallokkovinkit”

 1. Minna

  Suppailin tänään Mustasaaren ja näin sen sen minkin lehtisaaren ja kuusisaaren välisellä sillalla! Oli tulossa alaspäin mut taisi pelästyä mua 🙂 hassu sattuma että näit sen myös! Kuulin ”ope” Saaralta sun blogista, suppailin ekaa kertaa vasta viikko sitten ja tykkään jo nyt hulluna.

  Reply
  • Mia Post author

   Hei Minna! Joo, sama paikka! Eikö ollutkin mahtavaa! Olin aivan täpinöissäni :). Hienoja kohtaamisia välillä eläinten kanssa supatessa. Sen verran vähä-äänisesti etenee, että pääsee aika lähellekin. Tämä minkki nyt jännin mitä olen nähnyt. Kerran näimme kaksi hirveä ylittämässä uiden järven ihan edestämme, sekin oli upeaa. Kiva, että tykkäät suppaamisesta, minäkin olen ihan koukussa :).

   Reply
   • Minna

    Huomenta, joo on mahtavaa kun luontodokumentti tulee katseltua siinä sivussa kun lipuu ihanasti pitkin merta 🙂 Itse jäin pyörittelemään tuota nimeä, että onko minkki vai vesikko vai mikä kun oli just niin vieras otus 🙂 Hyvin bongattu sinulta vedestä se! Hirveä varman pelästyisin 🙂 Suppailu on aivotyötä tekevälle koko päivän koneella istuvalle ihan paras harrastus, varsinkin näillä ilmoilla!

    Reply
    • Mia Post author

     Voisi se ehkä olla vesikkokin, mutta oli hyvin musta, ja varsinkin kun minkki on yleinen ja vesikko harvinainen, niin minkiksi sanoisin. Todellakin, tekee hyvää päivän istumisen jälkeen! Minulle kelpaa jo melkein kaikki säät, kunhan nyt ei kovin sataisi ja kova tuuli ei myöskään suosikki (tai jopa vaarallinen).

     Reply

Leave a Reply