10km testi

Ajatuksena on tehdä tänä kesänä vielä FSSF SUP Remote Race 10 km. Sitä varten kokeilin tänä aamuna miten onnistuu kahden tunnin ajan pitää yllä 5 km/h nopeus. Reitin suunnittelin neljään 2,5 kilometrin suoraan, mutta muutin sen viiteen kahden kilometrin pätkään kun alkoi näyttää, että ranta tulee liian pian vastaan eka osuudella ja olisi myös hyvä juoda vettä vähän aikaisemmin. Niinpä kahden kilometrin välein join vettä (ja otin valokuvia).

Suuremman sähläyksen loppuun aiheutti se, ettei kymmenen kilometriä ollut tulossa täyteen Ison Vasikkasaaren uimarantaan ja sitten sahasin viimeisen kilometrin lyhyttä väliä. Se ei ollut ihan paras ratkaisu.

Mutta testi onnistui hyvin, noin 5 km/h tuli helposti pidettyä pari tuntia. Oli enemmänkin retki- kuin kisavauhti, kiristää voi jonkin verran tahtia. Kympin seisomisen jälkeen oli varpaat aivan tunnottomat, onneksi heräsivät henkiin, niitä olisi hyvä vähän huomata heilutella laudalla. Ja oli aivan hirveä nälkä!

Nyt voi hyvillä mielin suunnitella 10 km Remote Racen tekemistä. Kunhan sopivat olosuhteet täyttyvät joku aamu, riittävän tyyntä ja ei liian lämmintä, ja jaksan herätä hyvissä ajoin (ennen moottoriveneitä).

P.S. Alkumatkasta lautaani keikutti iso otus, pärskäytti itseään ilmaan, niin että hetken näkyi hopeanharmaa keho ja vettä lensi niin että jalkani kastuivat reisiä myöten ja pisarat kastelelivat silmälasitkin ( ja olin seisaallaan). Lajimääritystä en pystynyt tekemään, joten olkoon merihirviö.

Leave a Reply