Tuulta ja hellettä Tuusulanjärvellä

Suomessa alkamassa usean päivän mahtihelle. Paras mennä vesille hyvissä ajoin, että ehtii ennen puoltapäivää poiskin. Ei innosta palaminen eikä auringonpistos. Niinpä olin tänään klo 7 liikkeellä kohti Järvenpäätä ja Tuusulanjärveä. Lähdin vesille Ystävyyden puiston vieressä olevasta veneiden laskupaikasta, hyvä oli siitä lähteä, autopaikkojakin runsaasti. Varsinkin klo 8 lauantaiaamuna oli vain kaksi muuta autoa parkissa, kalalle olivat taineet niiden kuskit mennä.

Tuulta oli 3-4 m/s niinkuin oli luvattukin. Tänään hyvä niin tuuli viilensi oloa mukavasti. Kulkusuunnan valitsin niin, että ensin vastaiseen ja takaisin päin sitten myötäisessä. Keskellä järveä oli ihan vaahtopäitä, niin päätin mennä rantoja myöten, oli kiva siinä myös rantamaisemia katsella. Suunnitelma oli olla takaisin autolla ennen puoltapäivää, jotta ei joudu pahimpaan pätsiin. Ajattelin edetä järven ympäri sen minkä ehtii tuolla aikataululla. Meloin kolmisen tuntia ja aika pitkälle ehdin, reitin pituus kokonaisuudessaan 12,43 km ja aikaa evästauon kanssa meni 3 tuntia 20 minuuttia. Ja olin takaisin lähtörannassa reilusti ennen puoltapäivää.

Lopuksi nautiskelin aalloista uiden ja kelluen viereisellä uimapaikalla. Oli kyllä superihanaa lillua helteellä virkistävässä vedessä, en millään meinannut malttaa nousta pois. Järvenpäässä kun olin niin suuntasin auton vielä kohti City Markettia ja kuuluisia sushejaan, ne kun oli vielä maistamatta. Valikoin laatikollisen suosikkilajejani ja otin niiden kaveriksi myös Shinsen Sushi Siiderin. Kotona nautin nuo herkut, ja kyllä olikin hyviä!

Rauhaisa ja varjoisa paikka syödä briesämpylä ja nauttia aamulatte.

Reitti 12,43 km

Lounassushi ja sushisiideri Järvenpään Sittarista

Leave a Reply