Sukulaissuppausta Savossa, osa 2: Kaunis Mikkelipuisto/Saimaa

Jos aiot supata tänä kesänä vain kerran, Mikkelipuisto on täydellinen valinta kohteeksi.  Kaunis, kaunis paikka.  Voit valita kolmesta erilaisesta maisemasta/vesityypistä samassa kohteessa: rauhallinen, tyyni poukama tai kapea uoma, jossa kolmen matalan sillan alitus (viimeisellä sillalla on syytä olla tosi nöyrä) tai Saimaalle avautuva aavampi järviosuus.

Menin tyttären kanssa suppaamaan iltapäivällä, aurinko paistoi ihanasti ja oli aika tyyntä: täydellinen nautiskeluretki. SUP -lauta oli ilmatäytteinen red 10’8” mega- malli, niin vakaa, että olisi laudalla voinut pistää tanssiksi. Kerrankin oli helppo ottaa kuvia seisten ja kesken melonnan, tulikin oli otettua reippaasti yli sata valokuvaa.

Mikäänhän ei kuitenkaan ole täysin täydellistä. Vuokraaja tarjosi ei-säädettävää melaa, joka oli reippaasti ylipitkä.  Onneksi löytyi kaksi säädettävää mallia, jotka sitten saimme käyttöömme, joten loppujen lopuksi mela-asiakin oli kunnossa.

Olihan tämä paikka tähänastisista suppauspaikoista, joissa olen käynyt, kaunein ja monipuolisin, aivan ihastuttava paikka.  Toivottavasti pääsen toistekin.

 

Lähtöpaikka rauhalllisessa poukamassa:

 

Uomaa pitkin Saimaan puolelle:

 

Saimaan aalloilla:

Leave a Reply