Suppauspaikat 2014-2017

Vuosi 2014

Suppailut tapahtuivat enimmäkseen pääkaupunkiseudulla: Hietalahdenrannasta, Kalastajatorpan rannasta ja Oittaalla. Merellä pääsi välillä kunnon aallokkoonkin, järvi (Oittaa) oli selkeästi rauhallisempi.

Vuosi 2015

Kiersin Perniötä: jokia, järviä ja merenrantojakin.  Äitienpäivänä tulikin valloitettua 6,6km Perniönjokea.  Niin ja yllätyssuppaus ulkomaillakin tuli tehtyä: Kööpenhamina 24.4.2015.

On tullut käytyä Salonseudulla joessa, järvissä ja meressä. Jokiretki (Perniönjoki) on edelleen yksi suosikeistani, ehdottamasti, mukava edetä vaihtelevissa maisemissa kurvaillen ja välillä virtakin vie.  Näitä pitää tehdä lisää. Pääkaupunkiseudulla olen ollut merillä Laajalahdella, Töölönlahdella ja Långvikissa.  Laajalahdella on tänä kesänä yleensä tuullut, mutta siinä on hyviä suojaisia paikkoja, jos välillä haluaa huilia. Töölönlahti on sunnuntaisuppauspaikka :).

Ranskan Riviera oli sitten tietysti ihan omaa luokkaansa: aurinkoa, lämpöä, upeita hiekkarantoja ja meren aaltoja.  Välimeren aalloissa oli kyllä haasteensa, niille pitää päästä uudemman kerran ja asenteella.

Suomessa on tullut lisäksi supattua Kuopiossa, Mikkelissä, Naantalissa ja Naarajärvellä. Vielä on monia paikkoja käymättä :). Uusi kausi alkamassa, mitä kaikkea sitä pääseekään taas tekemään laudalla.

Tilastot 2015: 40 suppauskertaa, yhteensä 180 km, pisin retki 10km.

Vuosi 2016

Ei tuonut juurikaan uusia paikkoja listalle: paljon kävin pääkaupunkiseudulla sekä Salonseudulla ja lisäksi samat ulkomaan kohteet.  Ihan uutena kohteena oli Siuntionjoki, jossa kävin TwentyKnotsin järjestämällä retkellä, joka olikin tavattoman upea retki. Uutta oli ensimmäinen retkeni ilmatäytteisellä SUP-laudalla pumppaussession kanssa, se tehtiin Hankoniemelle.

Tilastot 2016: 46 suppauskertaa, yhteensä 150 km, pisin retki 13,5 km Kiskonjoella.

Tämän hetken suunnitelman mukaan vuosi 2017 pitäisi olla erilainen, ilmatäytteinen lauta on tilattu, joten pitäisi päästä helpommin aivan uusiin paikkoihin.  Toiveet ovat ainakin korkealla.

Vuosi 2017

Vuoden suurin muutos oli oma ilmatäytteinen lauta ja sen kaverina sähkökäyttöinen pumppu.  Johon tuli lähdettyä pidemmille retkille ja kauemmaksi tukikohdista: lauta repussa takokonttiin ja menoksi.  Kävin sekä järjestetyillä retkillä että useamman tunnin omatoimiretkillä joko yksin tai kavereiden kanssa.  Yksi huippuhetki oli myös kaksipäiväiselle Aurajoki SUPpiin osallistuminen: Aurajoki päästä päähän isolla porukalla, se oli tosi kiva retki :). Vuoden huipennus oli jouluinen sup Thames -joella Lontoossa.  Thamesille pitää mennä uudestaan.

Tilastot 2017:  46  suppauskertaa, yhteensä 259 km, pisin retki 19,71 km Hiidenjoella Hämeessä.  Retket ovat todellakin pidentyneet, sama määrä kertoja kuin edellisenä vuonna, mutta kilometrejä 100 enemmän.

 

Leave a Reply