Sukulaissuppausta Savossa, osa 1: Pyörimistä satama-altaassa (Kuopio 30.5.2015)

Vietin pitkän viikonlopun sukuloimassa savossa. Pakkasin SUP-tarvikekassiin autoon, jos vaikka tulisi sopiva tilaisuus supata rauhallisissa sisävesissä. Ja niinhän kassi kannusti sovittamaan aikatauluja, joten saavuin Kuopion satamaan lauantaina tuntia ennen kuin vuokrauspiste sulkee ovensa, ja nappasin laudan ja lähdin järvelle (Kallavesi).

Lähtöpaikka on keskellä isoa venesatamaa.  Läheisen Rönön saaren pääsee kiertämään, jos lähtee reippaasti pidemmälle (sain oikein kartan mukaan), mutta kun olin yksin vieraassa paikassa, niin varovainen puoleni kuiskutteli jäämään lähelle, joten menin vain hitusen aallonmurtajien toiselle puolelle ja surffailin edestakas.

Paikan erikoisuus oli, että henkilökunta kehoitti menemään laiturilta suoraan seisomaan laudalle.  Tähän asti kaikki vuokrapaikat ovat opastaneet, että ensin otetaan etäisyyttä laituriin tai rantaan polvillaan ja sitten vasta noustaan seisomaan.  Mutta pitäähän Seikkailukeskuksen olla nimensä veroinen, rohkeasti vain ‘tulta’ päin. Henkilö huikkasi vielä perään, että ilman märkäpukua suppaaminen on hyvä kannuste olla tippumatta veteen!

Olin siis ensimmäistä kertaa tänä kesänä laudalla ilman märkäpukua.  Oli lämmin aurinkoinen päivä ja juoksuhousut ja t-paita olivat oikein onnistunut kevyt asuvalinta.  Enkä tälläkään kertaa tippunut veteen.  Kunhan ilmat, ja varsinkin vedet, lämpenevät niin pitää harjoitella kaatumista ja varsinkin laudalle takaisin nousemista, jotta onnistuu sekin tarpeen tullen.  Kaatuminen on ennenpitkää kuitenkin väistämätöntä.

Kuopio-suppaus oli ehkä vähän huvittavaa pyörimistä satama-altaassa, mutta teki todella hyvää neljän tunnin puuduttavan autossa istumisen jälkeen!

Leave a Reply