Saaren ympäri

Olen tänä syksynä muutaman Mäntsälän järven käynyt suppaamassa. Tänään löytyi toistaiseksi kivoin. Kummasti lisää mielenkiintoa, jos järvessä on jotain tavoiteltavaa esim. saaria. Sahajärvestä paljastui kaksikin.

Ensimmäinen oli supersöpö pikku törröttäjä, joka näkyi jo kauas. Sen luokse oli kaarrettava, vaikka muuten tänään kiersin rantoja pitkin. Saari oli pieni ja pyöreä, ja näin tyynellä säällä se loi myös kauniin heijastuksen. Kiersin saaren kahdesti, samalla huomasin siellä myös tulipaikan. Tuonne voisi mennä oikein kunnon retkieväiden kanssa.

Toinen saari paljastui järven toisessa päässä. Siitä ei ollut edes varma onko se saari ennen kuin lähti kiertämään sitä ja se paljastui saareksi.

Sää oli tänään tyyni ja kaunis syyssää, helposti ja kevyesti tuli melottua 8 km. Ruskaa ei vielä oikein ollut, muutamassa koivussa oli vähän keltaisia lehtiä, ja pikkupuska punaista näkyi, olisiko ollut pihlajia? Ruskaretket taitaa olla vielä edessä.

Retken päätteeksi uitin vielä märkäpuvun. Todella metka tunne, kun maihin noustessa kylmä vesi valui alas märkäpuvun sisällä ihoa vasten. Sen jälkeen ei sitten viileältä tuntunutkaan. Järvivesi oli tänään kahdeksanasteista.

Leave a Reply