Amazing Aurajoki SUP, 1.päivä

Lauantaiaamuna kello soimaan viideltä ja startti kohti Pöytyää ja Lankkisten siltaa kello kuusi. Alkoi matka Amazing Aurajoki SUP -tapahtumaan.  Kello kahdeksalta oli kahden päivän seikkailuretkelle osallistujien lähtö.  Osallistujia tälle aamuosuudelle oli yhdeksän henkeä. Näistä osa oli osallistunut edellisen päivän osuuteen joen alkumetreille, osuus, joka enemmänkin oli ollut ‘kävele ja kanna lautasi’ -retki, mutta tuleepa koko Aurajoki ‘tehtyä’, kunnioitettava retki heillä ehdottomasti.

Keskipäivällä Aurasta suppaajia liittyi todella iso joukko lisää, sellaiset 40 henkeä. Sen jälkeen retkessä oli suuren juhlan tuntua, ihmiset muodostivat pitkän ja joen levyisen SUP-massan, joka vyöryi kohti päivän loppupistettä Liedon Nautelankoskea. Kaiken kaikkiaan koko päivän ajan oli iso joukko katsojia silloilla, joenpengereillä ja mökkien kuisteilla kannustamassa suppaajia, se oli oikein mukavaa.

Sää oli uskomattoman täydellinen, aurinko paistoi ja tuuli oli varsin voimakas myötäinen eli matka eteni kepeästi.  Siis ainakin kaikki vesiosuudet.  Raskainta oli yksi laudankanto ensin ylärinteeseen ja sitten toisesta kohtaa takaisin joelle, näin väistimme yhden kivikon.  Apteekkireissun aiheutti kävelyosuus asfalttitiellä kosken kiertämiseksi. Uimatossut eivät ole hyvät kävelykengät, joten kilsan kävely aiheutti rakot jalkapohjiin.  Rakkolaastarit helpottavat nyt menoa. Samalla tuli ostettua palaneisiin jalkapöytiin Bebanthenia.

Retken ensimmäinen päivä oli aivan loistava, sää hyvä, maisemat upeat, seura mukavaa, järjestelyt loistavat, ruoka- ja vesihuolto pelasi ja jokioppaat olivat todella iloisia ja auttavaisia.  Suurkiitos kaikille järjestäjille! Ilolla odottaa huomista päivää, ja suppausta kohti Turkua. Saas nähdä millaiset olosuhteet odottavat huomenna, mutta jo nyt on selvää, että tämä retki on ikimuistettava. Ja Aurajoki on niin kaunis.

(Toisen päivän jälkeiset tunnelmat voit lukea täältä: Amazing Aurajoki SUP 2.päivä)

Leave a Reply