Espoon järvet 3/73: Siikajärvi

Ihanaa lämpöä toukokuussa.  Hyvä hetki jatkaa viime kesänä aloitettua Espoon järvet -kierrosta.  Se ei kyllä pitkälle ehtinyt viime vuonna, mutta ei se haittaa, onpahan puuhaa tälle kesälle.  Tänään suuntasin auton kohti Siikajärveä ja sen rannalla olevaa Hotelli Nuuksiota.  Siikajärvi on aika pieni järvi, joten ajatelin, etten sinne ryhdy eväitä väsäämään, kun erityistä taukotarvetta ei varmaankaan tule.  Vaan kun kello käy jo melkein lounasaaikaa, menenkin nauttimaan hotelliaamiaisen ennen melontaa, yleellistä.

Kun munakas, nakit, pekonit, appelsiinimehu ja kahvit croissantin kera oli nautittu menin pumppaamaan laudan ja kannoin sen rantasaunalle, jonne hotellin ystävällinen respahenkilö oli minut ohjannut.  Muovinen joutsen katseli lähtöäni, kun meloin järven ainoaa saarta kohden.  Saaren erikoisuus on, että siitä omistavat siivun kolme kuntaa: Espoo, Kirkkonummi ja Vihti.  Tosin käyttäjiä tuntuivat olevan tiirat/lokit, joilla ei taida olla noista minkään kunnan ‘kansalaisuutta’.

Minulla oli tänään lyhytlahkeinen märkäpuku päällä, oli kuuma. Saaren läheisyydessä näin yleisen uimarannan.  Kylläpä se näytti hyvälle ja houkuttavalle, vilvoittavalle. Päätin kuitenkin jatkaa suunnitellusti saaren pohjoispäähän,  mutta lisäsin suunnitelmaan paluumatkalle uimarantapulahduksen.

Siikajärven rannat ovat täyteen rakennetut, huviloita ja mökkejä on vieri vieressä.  Lukuunottamatta pientä kaistaletta Siikaniemen päässä. Siinä onkin hauskat pikkukalliot. Kävin kääntymässä järven päädyssä ja sitten suuntasinkin kohti uimarantaa.  Ja menin uimaan, se viilensikin juuri sopivasti.  Pidin märkäpuvun päällä, sen saaminen märkänä takaisin päälle olisi ollut hankalaa, ja kyllä vesikin oli hieman viileää, joten näin oli hyvä.

Sitten kapusinkin takaisin laudan päälle, ja meloin järven toiseen päähän.  Siellä oli runsaasti veneitä puiden katveissa. Sitten olikin jo palattava lähtöpaikkaan, koko järvi oli jo nähty.  Järvi tuli kierrettyä noin puolessatoista tunnissa (sisälsi noin vartin uimarantatauon), matkaa kertyi kuitenkin ihan mukavasti 5,42 km.

Aika pienihän tämä järvi on.  Mutta retkikokonaisuus oli oikein mieluisa: aamiainen, melonta ja uinti.  Ja aurinko paistoi niin ihanasti.

Aamiainen/Lounas Hotelli Nuuksiossa

Järvellä

 

Leave a Reply