VappuSUP

Huhtikuun viimeinen päivä aukeni kylmänä, asteet olivat lähellä nollaa aamu kuuden tienoilla.  (Peitto korville ja unia jatkamaan). Mutta sääennuste oli todella lupaava: aurinko,aurinko,aurinko….  Joten päiväohjelmassa oli suppausta.  Mukana mökillä oli uusi Starboard Freeride -lauta, joten oli sen ensimmäinen käyttö.  Lautamalli on  minulle ennestään tuttu, joten outoutta en odottanut.  Kuitenkin valitsin tutun ja pienen reitin ensi kertaa varten eli Matildanjärvelle.FullSizeRender

Lauta oli just niin ihana kuin muistelinkin.  Onnistunut hankinta. Kyllä tällä kelpaa tehdä retkiä tänä kesänä.  Ensimmäinen käyttö oli uudella Starboard -melallakin, se pääsi yllättämään: käytössä varsi sekä lyheni että ylä- ja alaosa kiertyivät toisiinsa nähden, liitosta pitää siis kiristää, onneksi siinä on kiristysruuvit.  Tässä mielessä oli hyvä, että oli lyhyt retki, ei nyt ihan saumatonta menoa, kun piti säätää melaa aina hetken päästä, mutta ei se tunnelmaa pilannut.

Puoliltapäivin lämpötila oli noin +13, ja aurinko paistoi kunnolla, tuulta oli sellaiset 2m/s eli aivan täydellinen alkukesän SUP-sää.  Uusi lyhythihainen ja -lahkeinen märkäpuku oli täydellinen valinta. Lisäksi oli neopreenitossut ja kaulassa tuubikauluri.  Neopreenikäsineet jätin lopulta rannalle, luistivat sen verran melan vartta pitkin, että oli parempi jättää ne pois. Kokonaisuus oli juuri sopiva, ei kuuma ei kylmä. Melontaliivi oli myös.

Järvellä näkyi muitakin kulkijoita: soutuveneilijöitä useampi seurue, ja lokkeja. Tästä se kesä ja kesäleikit alkaa :).  Hyvää vappua!

Leave a Reply