Urbaani-SUP (Töölönlahti)

Full Moon SUP 2015:a kuvatessa heräsi halu itsekin supata Töölönlahdella, joten tänä aamuna suuntasimme klo 10 Töölönlahden rantaan Hakuna Matata SUP Rental– lautavuokraamoon. Paikka onkin oikein kiva: rantatuolit ja matot asiakkaille, siinä oli kiva vaihtaa kengät pois ja muutenkin laittaa varusteet kasaan. Täydet pisteet näistä. Ja vieressä oli mukava rantakahvila (Kahvila Tyyni) miehelle odotella suppaajaa ja hörppiä kahvi pullan kera. Erinomaista, rento kesäfiilis kaiken kaikkiaan (no aurinko puuttui, mutta sen voi kuvitella :).

Suppaussuunnitelmana oli meloa lahden yli, mennä rautatien ali Tokainrannan puolelle (Eläintarhanlahti) ja sitten sieltä pikkuhiljaa takaisin.  Tunti olisi tähän aikaa. Nousin laudalle, jotka ovat tässä vuokrauspisteessä ilmatäytteisiä. Olen käyttänyt taas pitkän aikaa ihan vaan kovia lautoja, joten aluksi alusta ja sen liikkeet tuntuivat vieraille, mutta kun siihen tottui, niin ihan kelpo lauta se oli. Lähdinkin aluksi oikealle rannan myötäisesti, että saisin hyvän tuntuman lautaan.  Sitten huomasin edessä, Finlandia-talon rannassa jotain värikästä ja päätin käydä katsomassa, että mitäs siellä. Kajakkejahan ne, onko siinä vuokrauspiste vai mitä?

Sitten palasinkin alkuperäiseen suunnitelmaan ja lähdin kohti rautatienalitusta.  Kokonaisuutena alikulku olikin aika pitkä, ja viimeinen osuus niin matala, että piti mennä polvilleen.  Sillan jälkeen tulikin Eläintarhanlahden puolelle, ja siinä päässä olikin aivan tyyntä. Ei ollut pahat laineet Töölönlahdenkaan puolella, mutta aallot kuitenkin.  Melkein puolet ajasta oli käytetty, joten käännyin aika pian takaisin päin.  Voisi tässä pisteessä vuokrata laudan vaikka kahdeksikin tunniksi, tästähän pääsee niin Hakaniemen suuntaan kuin merellekin pitkälle.

Rantatunnelmaa:

Suppaamassa:

 

Leave a Reply