Ihana sää, ihana lauta!

Ensimmäinen työviikko loman jälkeen on sujunut mukavasti ja ohjelmaan kuului myös työmatka Turkuun.  Reissulla kävin myös tutustumassa Ruissalossa sijaitsevaan Saaronniemen uimarantaan. Eilen oli mukava lämmin päivä, jolloin alkuillasta oli vielä mukavasti väkeä rannalla. Oli siellä myös SUP-lautavuokrauspiste, itse en kuitenkaan mennyt laudalle. Kuulemma siitä vierestä menee iso laivaväylä (mm. Ruotsinlaivat kulkevat siitä), ja suppaajat menevät siitä reippaasti yli.

Tänäänkin oli ihana, aurinkoinen päivä, joten kun saavuin kotiin Turusta, oli lähdettävä Kalastajatorpalle ja laudan päälle.  Olosuhteet Laajalahdella olivatkin tänään aivan täydelliset, vain pientä aallokkoa, täyttä auringonpaistetta (piti ihan laittaa aurinkorasvaa!), välillä oli pieniä tuulenpuuskia, mutta nekään eivät aaltoja nostattaneet. Keli oli niin täydellinen, että päätin kokeilla eri lautaa kuin yleensä (Starboard Atlas), joten otin alleni Starboard Whopperin, joka on lyhyempi, leveämpi ja kevyempi kuin Atlas.

Sää oli aivan ihana.  Whopperkin tuntui mukavalle, samanoloinen kuin Atlas, ehkä otti vakaammin sivulta tulevat veneiden aallot, mutta erittäin ok. Tein sillä pikku lenkin nautiskellen.  Sitten totesin, että nythän hyvä kokeilla myös sitä toista lautaa, jota Twentyknotsin väki on suositellut eli Starboard Freeride.  Freeride on pidempi, mutta kapeampi kuin Atlas, ja myös kevyempi kuin Atlas.

Freeridelle ja menoksi.  Lauta liikkui myötäillen omia liikkeitä ja meno oli oikein sujuvaa. Lautaa oli erittäin mukava meloa ja ohjailla, koska melonta tehdään laudan kapeuden ansiosta lähempänä vartaloa.  Lauta lipui kevyesti aalloilla ja otti veneiden aallot todella pehmeästi.  Olin aivan fiiliksissä. Ihana lauta! Tästä tuli suosikki.  Pitää jatkossa käyttää Freeridea.  Nyt oli toki ihanteelliset olosuhteet, mitenkähän mahtaa mennä isommassa aallokossa? Täytyy kokeilla, mutta toivottavasti lämpimät säät nyt kuitenkin jatkuvat, aaltoja ehtii kokeilla hyvin myöhemminkin.

 

 

4 Replies to “Ihana sää, ihana lauta!”

 1. Titta-Nina

  Hei! Freeride toimii hyvin isommassakin aallokossa, sillä on hauska painaa aaltoja vastaan!
  Keula rikkoo aaltoja eri tavalla kuin Atlas. Paksuutensa puolesta toki aallot ei niin yllä laudalle, mutta
  välillä keulasta tulee aallot ihan jaloille asti. Sivuaalloissa Whopper on vakaampi. Parastahan Freeridessä on sen monipuolisuus, se on hyvä retkilauta ja siihen saa myös purjeen. Mietin oman Freerideni myymistä, sillä lautoja alkaa olla jo kasa… (en raaskisi, mutta jostain pitää kuulemma luopua).

  Reply
  • Rouva Post author

   Hei taas! Olin huomaavinani samaa Whopperin kanssa, otti hyvin sivuaaltoja. Minulla haastetta isompien aaltojen kanssa, niin tuntui mukavammalta mennä aalloissa ylipäänsä Freeridella, se kun heiluu koko ajan niin siihen tottuu ja myötäilee mukana. Ja varmaan todellakin rikkoo aaltoja eikä nouse niin korkealle. Nyt ainakin tuntuu juuri hyvälle laudalle. Onko sinulla montakin lautaa? Minulla vain yksi. Olisi kyllä käytännöllistä olla omat laudat mökille ja kaupunkiin. Meinaatko laittaa Freeriden myyntiin? Ehkä vielä hieromme siitä kauppoja :). Olisi kyllä aikamoinen matka hakea.

   Reply
   • Titta-Nina

    Meillä on nyt viisi lautaa. Myisin Freeriden mielellään purjeen kanssa, koska tarkoitus on laittaa surf vehkeet jossain vaiheessa. Whopperista jääneessä paketissa kulkeutuu hyvin matkahuollon kautta lauta muuallekkin Suomeen 😉 Se on luotettava lauta, uskalsin jatkaa sillä kautta aina Itsenäisyyspäivälle asti.

    Reply

Leave a Reply