Tutustumisretkellä Varsasaaressa

Sateisen sään takia Lohjalle suunniteltu SUP -retki peruuntui tältä päivältä, mutta yllättäin tulikin mahdollisuus käydä tutustumassa Espoon (Westendin) edustalla olevaaan Varsasaareen.  Joten päivästä tulikin mitä mainioin peruuntumisesta huolimatta. Varsasaareen on matkaa mantereelta parisataa metriä, sain kyydin ystävälliseltä saarelaiselta soutuveneellä (kiitos Petri sekä tutustumisehdotuksesta että venematkasta!).

Olen kyllä nähnyt saaren lähtiessäni suppaamaan Toppelundin rannalta, mutta en ole aikaisemmin tiennyt mitään sen historiasta tai nykykäytöstä. Varsasaaren omistaa Helsingin kaupunki ja siellä on n. 250 kesämajaa. Saari on yleistä virkistysaluetta ja avoin kaikille retkeilijöille.  Saaren kävelee helposti ja varsin nopeasti päästä päähän hyviä  ja leveitä polkuja pitkin. Parilta näköalakalliolta on upeat näköalat merelle.  Ja mikä teki todella vaikutuksen oli hieno hiekkaranta!

Päästääkseen tuolle rannalle, ja saareen ylipäätään, pitää olla käytössä joku vesimenopeli. Tänään mentiin soutuveneellä, liikkeellä näkyi myös moottoriveneitä, kajakkeja ja inkkarikanootti.  Itse ajattelin mennä seuraavan kerran SUP -laudalla.  Evästä mukaan ja nauttimaan auringosta, aalloista ja hiekkarannasta!

Saarelta löytyy myös sauna (saunamaksu 6€) ja monia juomavesipisteitä, joten halutessaan voi telttailla vaikka vähän pidempäänkin.

Saapuminen Varsasaareen

Hiekkarannalla

Saaressa

Sauna

Leave a Reply