Lempäälän ympäri

SUP-seuraa muu Suomi -ryhmässä Minna etsi seuraa Lempäälä ympäri -reitille. Ja tuonhan minä olen jo pari vuotta halunnut tehdä, joten heti ilmoittauduin innokkaana mukaan. Piritalla nousi käsi pystyyn myös, joten me kolme sovimme heti päivän ja kelloajan. Sää suosi tuota päivää, niin eipä aikaakaan, kun jo tapasimme Halkolan vieressä olevassa venesatamassa. Siihen oli hyvä jättää autot ja lähteä matkaan.

Tämä retki oli uskomattoman hieno. Minulla ei ollut aavistustakaan mitä kaikkea oli edessä, kauniiden maisemien lisäksi, reitillä oli pato, jonka ohi laudat kannettiin, kaksi kuohuvaa koskea, jotka laskettiin (polvillaan), kunnon virtapaikka sekä kanava, jonne oli varsin jännää mennä, ja poiskin sieltä pääsi :D.

Riemuitsen kaikista virtaavista paikoista, ja nämä koskipaikat olivat ihan unelma. Ensimmäisen kuohuäänet olivat niin kovat, että ellei Minna, jolle reitti ja kosket olivat tutut, olisi reippaana laskenut edellä, olisi voinut vaikka jäädä laskematta, mutta hienosti se meni, ainakin nyt oli niin paljon vettä että mitään kivivaaraa ei ollut.

Molemmissa koskipaikoissa piti tietty yrittää myös takaisin ylävirtaan, mutta hävisin 2-0 koskelle. Mutta yrittäminen oli superhauskaa sekin!

Kiitos Minna Murkka retken järjestämisestä! Tälle retkelle kannattaa ottaa mukaan joku, joka on mennyt keikan aikaisemmin, ja vesitilanne syytä tsekata, että koskista meneminen turvaisaa. Ja kiitos Pirita Aarnio seurasta sekä etusivun kanavakuvasta, josta kyllä näkee miten onnellinen olen tästä retkestä. Huippuretki! Suosittelen!

Alkumatka ja pato

Herralanvuolle ja tauko

Kosket ja virtapaikka

Kirkkojärvi ja Lempäälän kanava

Leave a Reply