Vesille Helsingissä: Vallisaari

Lauantaiaamun suppailun jälkeen keli jatkui herkullisen kesäisenä, niin teki mieli vielä retkeillä veden äärellä.  Vallisaari Helsingin edustalla, Suomenlinnan takana, on juuri avautunut vierailijoille, joten se oli uusi, kiinnostava kohde.  Moni muukin ajatteli samaa.  Lipunmyynti Kauppatorilla (JT-line), Kolera-altaalla, oli lähinnä kaaos: lipunostojono ja vesibussiin menojono olivat yksi ameeba, ja kaikenkukkuraksi lippuja sai myös alukselta, joten loppupeleissä lippuja jonottaneita jäi laivalta ja suoraansisäänkävelijöitä kaahasi ohi.  Itse olimme hyvissä ajoin, joten saimme sekä liput että kannelta istumapaikat. Yhtiö kyllä paikkasi hyvin asiaa saamalla extra-aluksen liikkeelle heti perään. Pisteet siitä.

Aurinkoisella menomatkalla 20 min merimatka oli oikein mukava ja virkistävä. Turistihengessä katselimme merellisiä nähtävyyksiä: rakennuksia, laivoja, veneitä, pikkusaaria ja myös Suomenlinnaa. Perille saapuessamme takaisin lähtijöiden jono oli huikea, suosittu on nyt Vallisaari.

Vallisaari oli mukava kävellä, hyvät kävelytiet ja opasteet, siistiä ja jotenkin karua, luonnontilaista.  Huomaa, ettei ole vielä massat liikkuneet.  Roskatonta, vihreää ja vehreää.

Torpedolahdessa oli kahvilana söötti laiva, josta sai törkeänhintaisia vohveleita (12€) , mutta olivat kyllä törkeä hyviäkin! Kävijä- ja vohveliostajamäärät yllättivät myös kahvilanpitäjät, jotkut vohvelimaut pääsivät loppumaan.  Torpedolahden jälkeen pääsi vallia pitkin Kuninkaansaaren puolelle, tällä alueella kukkivat runsaina ja kauniina villiorvokit ja metsämansikat. Kaunista oli.

Entisenä puolustusvoimien alueena alueella on vanhoja, jo ränsistyneitä rakennuksia, joiden aikaisempia käyttötarkoituksia voi vain arvailla.  Satamasta kallion sisään kulkevat kiskot kertovat jotain tarinaa.

Sää pilvistyi hieman ja takaisin mennessä tuulikin jo niin, että teki mieli kietoutua takkiin ja kaulahuiviin, mutta sekin on mukavaa merellisyyttä. Rannasssa odotti sitten toisenlainen tunnelma, ravintolapäivä oli vallannut Esplanadin, ja pääsi nauttimaan ihmisvilinästä ja kansainvälisistä herkuista ja tuoksuista.  Mikä ihana kesäpäivä.

Leave a Reply