Venemessuilla

Tänään kävin venemessuilla. Mielenkiinnon kohteena oli erityisesti Uusi Aalto Water Expo alue, jonka kerrottiin olevan vesiharrastamisen elämysalue. Ja olihan siellä useita näytteilleasettajia ja hieno allas, jossa jopa pääsi kokeilemaan joitakin lajeja, esim. juuri suppausta.

Omissa suunnitelmissa oli katsella aaltaassa esiteltyjä vesilajeja, tutkia, josko löytyisi kiinnostava lauta tai uusi lyhythihainen ja -lahkeinen märkäpuku ensikesäksi, ja lisäksi nappasin mukaan laukkuun kevyet juoksuhousut, jos vaikka pääsisi laudalle.

Laudat

Paljon oli ilmatäytteisiä lautoja esillä ja myös koekäytettävinä.  Itse en ole niistä niin innostunut, vaikka monella olen vuokrauspisteissä mennyt ja ihan kivojahan ne ovat. Messuilla näin nyt läheltä ensikertaa bambu-lautoja, ovat kyllä somia! Ja kevyitäkin.  Sellaista olisin halunnut kokeilla, mutta niitä ei ollut altaassa tarjolla, vain standilla nähtävillä. Missähän pääsisi testaamaan?

Märkäpuku

Kesäksi on suunnitelmissa hankkia lyhythihainen ja -lahkeinen märkäpuku.  Pääsin kokeilemaan kahta, joista ihastuin yhteen, mutta jäi vielä harkintaan, vaikka messutarjous oli erinomainen (35 % alennus).  Sain kuitenkin mukaani lappusen, jolla saan 20% alennusta, jos päätän mennä sen hakemaan liikkeestä myöhemmin. Helsinki Surf Shopilla oli taas kyllä erinomainen palvelu, sain käydä sovittamassa märkäpukua toisaalla, kun heillä ei ollut koppia (joka tietty olisi ollut vielä parempaa palvelua).

Märkäpukupainajainen

Toisen sovittamani märkäpuvun kanssa päädyinkin kauhukohtaukseen. Puku meni kivasti kyllä päälle, mutta en millään saanut vetoketjua enää auki.  Pukukoppi oli väliaikainen viritelmä, jossa ei ollut peiliä, joten en voinut katsoa, miksi vetoketju ei kulje. Aikani panikoitua, soitin pelastavalle ritarille, joka tulikin ripeästi paikalle, ja päästi minut pälkähästä.  Ylhäällä oli toinenkin tarralipari, jolla ‘suljetaan’ kaulus, se oli mennyt kiinni omatoimisesti, niin että vetoketju ei auennut. Tuskastuttava kokemus. Ei jatkoon (vaikka ei kai se huono puku ole, jos vain olisi sovittanut peilillisessä huoneessa, niin olisi tajunnut tilanteen).

Hetki ennen painajaista

En nyt tällä kertaa mennyt itse laudalle, mutta venemessuilla oli oikein kivaa ja viihtyi muutaman tunnin helposti.  Uusista lajeista näin wakeboardingia ja flyboardingia.  Rautio Sports panosti ohjelmaan esittelemällä myös SUP kalastusta, Helsinki Surf Shop demosi, miten kaveri kastellaan :). Hieno tuollainen iso allas tälläisessä tapahtumassa.  Venemessut auki vielä viikon Pasilassa, Messukeskuksessa, menkää ihmeessä, jos kulmilla olette.

Leave a Reply