Sateen jälkeen kaksi tuntia paistetta

Minulla oli tänään vapaapäivä.  Olin suunnitellut  lähteväni pitkälle SUP-retkelle: ottaa evästä ja nauttia pitkään järvellä, mennä vaikka väliojaa pitkin toisellekin järvelle.  Päivän lähetessä alkoi näyttää sille, että sadepäivä olisikin tulossa, ja sillehän se ennuste näytti aamullakin.

 

Aamuinen sääennuste

Sadetta, sadetta, ja taas sadetta, paitsi klo 18 tienoilla sateeton aika.  Sitä odottamaan siis.  Ja klo 17 se tapahtuikin: aurinko ilmestyi pilvettömällä taivaalla.

Aurinko!

Lämpöä sellaiset 20 astetta. Nyt tuli kiire. SUP-kamat esiin ja sopivan vähän päälle: kevyt T-paita ja hyvin lyhyet shortsit. Rantaan. Ja olikin melkein sietämättömän idyllistä: tyyntä, aurinkoista, pilvetöntä, kalat hyppi, löytyi lumpeita, käki kukkui, lokit kirkui. Mikä ihana hetki sateisen päivän jälkeen.  Pikkuhiljaa alkoi vähän pilveä kertyä, ja pientä tuulta nousta.  Olin vesillä 1.5 tuntia, aurinkoa kesti kaikkiaan sellaiset kaksi tuntia.  Kahdeksaan mennessä oli taas pilvistä, alkoi myös sataa. Hyviä ovat nykyajan sääennustukset, pystyi varautumaan aurinkohetkeen.

Tuli taas todettua, että on tuo Starboard Freeride vaan tosi mukava lauta.  Tänään oli vähätuulista, ja sillä oli niin kevyt ja nopea mennä.  Toissapäivänä oli tuulista ja niissäkin olosuhteissa se oli miellyttävä. Onni on kelpo lauta.

 

Leave a Reply