FSSF Remote Race 5 km

Aamun sääennustus näytti pitkästä aikaa sellaiselle, että voisi hyvinkin rehkiä yhden 5 km kisan. Lämpötila kohtuullinen 25, pikkasen pilveä, tuuli 2 m/s ja sadetta luvattiin yhdeksän jälkeen. Vesille siis heti seiskan jälkeen.

Reittivalinta suoralinja Hanasaaresta saarien välistä merelle, kääntö takaisin kun mittarissa 2,5 km. Toivon mukaan ei moottoriveneitä näin aikaisin. Tavoite pitää meloessa noin 6km/h nopeus, käännöksessä menee sitten aikaa kun en pivottia tee.

Nopeus oli helppo pitää niin kauan kuin saaret suojasivat, sen jälkeen läpi tuli kohtuulliset sivumainingit, ja oli tekemistä pysyä pystyssä ja pitää kurssi. Eli nopeus laski vajaan kilometrin ajaksi lähemmäs 4,5 km/h. Nyt kun ajattelee niin helpoin olisi ollut vaan kääntää suoraan vasten aaltoja ja sitten käännöksen jälkeen olisi ollut myötäisessä, kunnes taas olisi ollut saarten suojassa, mutta olin katsonut kiintopisteen, että saa suoran reitin niin siinähän pysyttiin :D.

Moottoriveneitä näin kaksi, toinen tosikaukana ja toinen tuli kohti sivusta, sekin onneksi kääntyi takanani poispäin. En olisi ihan vähällä muuttanut reittiä tai käynyt polvilleni, sen verran tekemisen meininkiä oli tänään.

Lähdin tavoittelemaan alle tunnin aikaa, ja se vauhti oli yllättävän helppo pitää. 300 metriä ennen maalia huomasin, että olisi mahdollista alittaa jopa 50 minuuttia. Joten sitten puskettiin käsistä kaikki irti (ja sain hyvät käsitärinät maalissa). No, ei alittunut, vaan tuli tasan 50 min. Olin ja olen edelleen kuitenkin tosi tyytyväinen sekä aikaan että siihen että tein tämän. Väsynyt ja onnellinen. Ihan voittajafiilis! Hieno keksintö nämä remote racet!

FSSF SUP Remote Race 2021 tulossivut

Leave a Reply