Fanatic -laudat: Fanatic Ray Air Premium

Minulla on ollut toiveissa jo jonkin aikaa kiertää Seurasaari kokonaisuudessaan. Tunti ei siihen ihan riitä, joten varasimme Tiinan kanssa kahden tunnin vuorot tälle päivälle sitä varten. Tänään oli merellä tuulista (6 m/s), joten lautavalintaa tehtäessä sekin otettiin huomioon. Hetken pohdittuamme TwentyKnots -henkilökunnan kanssa asiaa Fanatic -lauta oli tänään Fanatic Ray Air Premium.  Teräväkärkinen ilmatäytteinen retkilauta, joka on kuitenkin leveä ja vakaa, joka on hyvä ominaisuus näin tuulisella säällä.  Tiinalla oli tänään StarBoardin Free Ride, joka on mukava kova retkilauta.

Pääsinkin testaamaan lautaa monenlaisissa olosuhteissa: tuulta riitti leppoisasta alkureitin tuulesta seurasaaren kaukaisemman kärjen kunnon tuuleen ja aallokkoon, jossa ei päässyt eteenpäin seisten vaan piti ottaa vauhtia polvillaan.  Pidimme pienen jaloittelu- ja evästauon suojaisassa laguunissa, jossa lipui myös ylväs joutsen. Ihan saaren kärjessä päätimme oikaista kivien välistä, jolloin pääsimme myös kelluttamaan lautoja. Loppumatka olikin sivumyötäistä, jossa oli kevyt tulla takaisin Kuusisaaren toiselle puolelle ja tyveneen veteen.

Tässä kelissä ja runsaalla kahvitauolla Seurasaaren kiertoon meni  kaksi ja puoli tuntia, ja retki olli todella mukava ja vaihteleva.  Jos SUP -kokemusta vielä vähän,  niin kannattaa tehdä tämä retki vähemmän tuulisella säällä. Meillä oli kyllä hauskaa.

Fanatic Ray Air Premium -lauta oli juuri sellainen kuin lupailikin. Menee reippaasti eteenpäin, mutta on leveytensä ansiosta vakaa ja luotettava tuulessa ja aallokossa. Tätä lautaa suosittelisin henkilölle, jolla jo hieman kokemusta vaikka vuokralaudoista ja suunnittelee oman laudan hankkimista retkiä varten.  Tämän saa kätevästi pakattua mukaan minne vain, etenee vedessä kevyesti ja mukavasti pidemmänkin matkan ja on vakaa. Tästä laudasta on varmasti iloa pitkäksi aikaa monenmoisissa melonnoissa.

 

Huom: Suorapätkä saaren yli: unohtui laittaa sporttikello käyntiin

 

2 Replies to “Fanatic -laudat: Fanatic Ray Air Premium”

 1. Omaa lautaa vakavasti harkitseva

  Minkäs levyinen lauta tämä sitten oli? Oliko 31″ vai 32″? Olisi erittäin tärkeätä laittaa näihin myös levydet jos saman mallinimen alta löytyy useampia leveyksiä. Mitkä olivat havaitsemasi erot Falcon Airiin? Entä kun lautojen ominaisuuksia vertaa Freerideen niin mikä niistä pääsee kaikista lähimmäksi?

  Reply
  • Rouva Post author

   Hei!Falcon Airini on leveyttä 29”. Ei ollut testattavissa kuin tätä leveyttä. Hain juurikin samanlaista tuntumaa kuin FreeRidella, ja testasin erilaisia ilmatäytteisiä lautoja ja tämä minusta oli juuri sellainen kuin halusin. Ja olen ollut eritäin tyytyväinen. Ray Air Premiumin leveyttä en tiedä, pitänee kysyä kunhan käyn TwentyKnotsilla, sitä ei suoraan laudasta näe.Se on mukava ja vakaa, selkeästi leveämpi ja siis vakaampi kuin Falcon air, ja tietysti siis myös hitaampi. Laudan leveyshän vaikuttaa tilavuuteen, ja siten laudan painoon ja melojan maksimipainoon, käyttöominaisuuksiin nopeuteen ja vakauteen. Itse löysin juuri koekäyttämällä sen mieluisen laudan. Varmasti sinäkin löydät, kokeile erilaisia.

   Reply

Leave a Reply