Yön yli retken valmistelua

Ollut jo pari vuotta ajatuksena tehdä yön yli retki supaten: laudalle mukaan teltta, makuupussi, makuualusta ja muut retki- & yöpymistarvikkeet. Nyt on aika viedä asiaa eteenpäin.

Tavarat kasaan

Teltta, makuupussi, makuualusta ja muutama kuivapussi esiin varastosta. Tunge teltta, makuupussi ja makuualusta kuivapusseihin. Teltalle ja makuupussille oli pussukat, makuualusta jäi ilman.

Teltan koekasaus

‘Hyvin’ mahtui teltta olohuoneeseen. Kiitos Retkipaikan videon kasaus onnistui helposti. Varsinkin kohta ‘Kasausohje on kätevästi kiinni pääpussin sisällä’ oli kovin hyödyllinen. Ehdin jo hetken pyöriä ympyrää ja soimata itseäni, että olen hukannut ohjeen.

Hae kaupasta lisää kuivapusseja (ja muutama karabiinihaka)

Makuualustalle siis tarvitaan yksi uusi kuivapussi. Kohti Partioaittaa ja osta kolme uutta: yksi iso (59 l) ja pari ultrakevyttä pienempää, ainahan niitä tarvitaan lisää. Kuin myös karabiinihakoja.

Laita kaikki kolme yhteen kuivapussiin

Isoon kuivapussiin mahtuu kivasti teltta, makuupussi ja makuualusta, siistiä.

Tee koelastaus

Lauta eteiseen pötkälleen, köysiviritys edestä taakse ja siihen kaikki karibiinihakojen avulla kiinni. Laudassani siis ei takana mitään verkkoja, ja näin saa ison pussinkin paremmin kiinni eli viritys paikallaan. Kaikki menee nätisti laudalle, hienoa!

Huolestu painosta

Hyvin siis mahtuu, mutta miten kantavuus? Tälle laudalle melojan maksimi paino 95 kg, iso säkki sisältöineen painaa 15 kg, kaikki muut tavarat ja varsinkin vesi. Pitäisikö olla huolissaan? TwentyKnotsilta sain huojentavan tiedon, että hyvin kantaa, varmaan tuplastikin. Nyt siis valmiina vesille!

Muuta viikonlopun suunnitelmat

Juhannusviikonlopun suunnitelmat menivätkin uusiksi, eli ensimmäinen yön yli retki saa vielä odottaa, nyt edessä jotain muuta.

Leave a Reply