SUP- keli kohdillaan!

Aurinko paistoi heti aamusta toivotulla tavalla joten suunnitelman mukaisesti lähdimme kohti Naarjärven (Salo) uimapaikkaa tarkoituksena supata enemmän kuin eilisen vartin verran.  Sää oli aivan täydellinen: aurinkoinen, lämmin, hitusen (juuri sopivasti) tuulta ja muutama pilvi taivaalla. Lähtöpaikalla oli helppo kahlata veteen laudan kanssa, olisi vieressä ollut myös runsaasti laiturirakennelmia laituriltakin lähtöä varten, mutta lämpimässä järvivedessä on pelkästään nautinnollista vähän kahlata.

Laudan päälle ja kohti lähisaarta.  Ajatuksena oli kiertää se etelän kautta, mutta vastatuuleen on mukavampi meloa kuin sivutuulessa, niin reitti muuttuikin pohjoisen kautta meneväksi.  Siis vaikka rannalla ja rannan läheisyydessä oli melko tyyntä, niin selän kohdalla tuuli selkeästi.  Naarjärvi oli oikein mukava, kirkkaanoloinen järvi, olisi tehnyt mieli pulahtaa sinne.  Pitää kehittää asua, jos nyt aurinkoiset kelit jatkuvat, uintikelpoiseen suuntaan, niin että voi tehdä samalla tai lopuksi uintipyrähdyksen.  Saaren takapuolella oli vastassa joutsenpariskunta ja kuikka poikineen. Linnut on mukavia seuralaisia näillä SUP-retkillä.

Saaren takaa löytyi toinen, oikein soma, idyllinen pikkusaari.  Kiersin myös sen ja otin muutamia kuvia, kunnes kamerasta loppui akku!  Pitää muistaa ladata se ihan jokaisen reissun jälkeen. Turhaa kameraa on turha kantaa mukana, joten vein sen rantaan, ja jatkoin retkeä sen jälkeen pohjoiseen.  Muistelin, että järvi jatkuisi siihen suuntaa lyhyehkön matkan, joten voisin vaikka käydä kurkkaamassa toista päätä.  Mutta mikä näyttää lyhelle matkalle kartalla, ei ole sitä välttämättä luonnossa.  Parikymmentä minuuttia melottuani ja ‘kurkattuani kulman taakse’ eikä päätä vielä näkynyt, käännyin takaisinpäin. Hämmästykseni oli suuri, kun retken päätteeksi Sports Tracker kertoi, että olin edennyt vain kolmanneksen järven mitasta pohjoiseen.

Naarjärven uimapaikka on oikein mukava ranta ja tänään sää oli suppaamiseen aivan täydellinen.  Retkieväiden nauttiminen rannassa auringossa kruunasi retken.  Nyt vain lisää tälläistä :).

Leave a Reply