Perniönjoki Äitienpäivänä & Kahvila Papu

Joskus elämä Rouvan kanssa yllättää. Tällä kertaa siten, että Rouva halusi Äitienpäivänä suppaamaan Perniönjoelle. Joki on lähellä mökkipaikkaa ja se kulkee Perniöläisen maalaismaiseman läpi. Aiemmin siinä oli joukko siltoja jotka oli rakennettu maatalojen peltoliikennettä varten, mutta nyttemmin suurin osa niistä on purettu. Muutama on jäljellä.

Muuten suppaaminen sujui ihan normaalisti, tai siis .. minähän en suppaa. Minä kannan lautaa ja valokuvaan. Muutama pro-tip Assari-sedältä:

  • KUMISAAPPAAT. Joenpenkat ovat mutaisia.
  • Retkisäiliöön vettä virutusta varten
  • Takakonttiin iso muovikassi tai muu alusta kumisaappaita varten
  • Kannattaa katsoa reitti etukäteen ainakin jollain tasolla
  • Kameraan tarvitaan sekä pitkää että lyhyttä polttoväliä

Näillä eväillä homma sujuu. Itse lähtöpiste on hyvin piiloutunut, vaikkakin merkitty kyltillä. Se on varmaan ollut hyvä kanoottilaskupaikka joskus -70-luvulla, mutta kaikki rakenteet olivat kadonneet ja muutenkin .. ota ne kumisaappaat mukaan. Koordinaatit ovat P6015,532′, I023,08,074′, viljasiilojen ja aseman välissä, hyvä parkkipaikka. Kartta tämän kirjoituksen lopussa.

Muutama vuosi sitten näiden vanhojen siltojen kuvaaminen kanootista olisi ollut hieno kokemus, nyt lähinnä huvittava. Muutama on hyvässä kunnossa, muutama taas on varoituskylttiensä veroinen. Rouvan kirjoitus löytyy täältä.

Sitten kahvila-arvioon. Äitienpäivän takia kahvilat eivät olleet auki, mutta voin suositella Kahvila Papua. Se sijaitsee n. 100m reitin päätepisteestä ja kahvi siellä on erinomaista. Lisäksi leivonnaiset yms. ovat tuoreita ja herkullisia. Vähintään viisi tähteä *****. Alla muutama kuva aikaisemmilta käynneiltäni siellä.

Lisäksi Perniön asemalla on kahvila Opaliina. Se ei valitettavasti ole vielä auennut tälle kesälle, mutta sekin on aiemmin tarjonnut erinomaista kahvia ja leivonnaisia. Siitä enemmän joskus toiste.

Kartta reitin lähtöpisteestä

Ja loppupisteestä

Leave a Reply