Lauta katolle: Thule SUP Taxi

Ilmatäytteinen lauta on kätevä ottaa mukaan autoon ja huristella suppaamaan. Minulla on kuitenkin myös kova lauta, joka pitäisi saada myöskin käyttöön retkille. Joten hommasin autooni sekä taakkatelineen että siihen Thulen SUP Taxin.  Tänään kokeilin molempien ja laudan laittoa autonkatolle.

Taakkateline

Taakkateline meni helposti, jopa yksin, ei mitään ongelmaa, helpompi homma kuin odotin.

 

SUP Taxi

SUP Taxin kanssa on ollut aivan liikaa säätöä ja tekemistä.  Aluksi kaikki ei mennyt putkeen autoliikkeen kanssa, mutta onneksi oli kuitenkin ystävällistä palvelua, niin sain lopulta priiman yksilön.  Mutta oli kyllä säätämistä tänäänkin sen kanssa.  Ainakin näin ensi kerralla oli työlästä sen kiinnittäminen taakkatelineseen ja säädöt, ei vältytty muutamalta voimasanaltakaan. Mutta loppujen lopuksi se on katolla ja lautakin siinä kiinni. Harjoittelen ensin nostot tuolla ilmatäytteisellä, sen verran painavallle ja hankalalle tuntui kovan laudan katolle saaminen, että paras harjoitella kevyemmällä ensin.

Ensiaatokset

Taakkateline on helppo kiinnittää ja irrottaa.  SUP Taxi ei täyttänyt odotuksia, valitettavasti.  Mutta ehkä senkin käyttö helpottuu, kunhan oppii niksit.  Olisiko yksi vaihtoehto, että irrottaa taakkatelineen SUP taxeineen katolta, niin välttyisi osalta säätämiseltä? Tokihan voi laittaa laudan suoraan taakkatelineelle, mutta kokeilen ja harjoittelen tuota SUP Taxia nyt hetken.  Lisäksi pitää treenata laudankäsittelyä, että painavampikin menee, mutta sen uskon sujuvan hetken päästä, kun tekniikan opettelee kevyemmällä.

Leave a Reply