Ilmatäytteinen SUP-lauta?

Mietitkö ilmatäytteisen SUP-laudan hankintaa? Onko sitä vaikea kuljettaa? Miten sujuu pumppaaminen? Saako sen helposti kasattua reppuun?

Tänään kuljetin ja käytin ilmatäytteistä SUP-lautaa ensimmäistä kertaa niin, että se oli aluksi repussa ja päätyi myös sinne suppauksen jälkeen. Tässä aidot ensimmäisen kerran kokemukset.

 1. Reppu on kevyt kantaa sekä myös lauta täytettynä.  Lauta on niin paljon keveympi kuin kovat laudat, että ilokseen kantelee.
 2. Menee autoon todella paljon helpommin kuin kova lauta katolle.
 3. Pumppaaminen on hidasta ja työlästä.  Hankintalistalla akkukäyttöinen pumppu.
 4. Tyhjentäminen ja reppuun kasaaminen todella vaivatonta.

SUP-lauta tänään Fanatic Ray Air 12’6”, joka oli oikein hyvä ja mukava retkilauta. Lue lisää sekä retkestä että laudasta päivän SUP-tarinasta.

 

Päivitys heinäkuu 2017 

Oma ilmatäytteinen lauta (Fanatic Falcon Air 12’6”) on nyt ollut käytössä muutaman kuukauden ja useita käyttökertoja ja erilaisia retkiä on takana.  Viime syksyn ensimmäisen käyttökerran havainnot pitävät edelleen paikkansa. Ilmatäytteistä lautaa on helppo käsitellä, kevyt kantaa ja se menee hyvin ja helposti autoon.  Ja olen hankkinut sähköpumpun, joka on käytössä aivan ihana. Kovin  nopea se ei ole pumppaamaan, mutta toisaalta siinä ajassa, kun se hoitaa homman, saa samalla laitettua muuten välineet lähtökuntoon ja on valmis sitten heti vesille.

Mikä on parasta omassa ilmatäytteisessä SUP -laudassa? Se, että tulee lähdettyä pidemmille ja mielenkiintoisille retkille. Sen suhteen tämä kesä on aivan erillainen kuin aikaisemmat, retkien määrä on lisääntynyt ja melonnat pidentyneet.  Tulee osallistuttua järjestetyille retkille, sekä tulee myös sovittua SUP -ystävien kanssa retkiä. Nauttinut kesästä ihan uudella tasolla!

Fanatic Falcon Air: pakkauksesta käyttökuntoon (sähköpumppu käytössä)

Sähköpumppu

2 Replies to “Ilmatäytteinen SUP-lauta?”

 1. Johanna

  Hei, oletko kysynyt valmistajalta, että pumpussa on kaikki kunnossa? Mulla oli ensimmäisen pumpun O-rengas vioittunut ja oli kyllä tuskaa saada lauta täyteen. Nyt pumppu käy ja kukkuu, ei mene pakatusta repusta kuin 5min ja lauta on täynnä. Sitä pumppaamisosuutta tuskin huomaa siinä.

  Reply
  • Rouva Post author

   Hei Johanna! Kiitos viestistä. Minulla nyt lainalauta ja pumppu tuli mukana. Kunhan palautan laudan, voin kertoa, että otti aika kauan pumpata. Tilauksessa keväälle oma ilmatäytteinen, ja siinähän sitten tulee uusi pumppu, joten pääsee sitten vertaamaan. Toki tuli nyt hankittua tuo sähköpumppu tämän kokemuksen pohjalta :).

   Reply

Leave a Reply