Etsimässä järveä Teijolla

Taas on aika etsiä suppauskohteita. Tällä kertaa yritimme mökkimatkan varrella löytää sopivia järviä Teijon läheisyydestä. Järvet itsessään ovat jo tuttuja monelta kävelyretkeltä, mutta suppailu (ja kajakoiminen) vaativat jotain vähän enemmän. Ihan aluksi kohti Hamarijärveä. Järvi on iso, laskee Kirjakkalan kauniin ruukkialueen halki niin, että ruukkialueen ja järven välissä on iso pato.

Itse järvi ei näyttänyt kovin kiinnostavalta. Iso, joo. Mutta metsät ulottuvat rantaan saakka eikä saaria kierrettäväksi. Ehkä. Joskus. Laskupaikka löytyi, varsin hyvä. Kirjakkalan ruukkialueen parkkipaikalta n. 20m, hiekkapohja. Padon kulmassa.

Sitten kohti Sahajärveä. Sinne pääseminen on vähän vaikeampaa. Aluksi merkitsemätöntä pistotietä (joka on muuten aika kapea, btw) kunnes tulee puomi. Siitä sitten vielä 100m ja pääsee erittäin hienolle järvelle. Kallioita, saaria jne. Ja hiekkaranta laskemista varten. Melkein hyvä, mutta vähän jotain jää puuttumaan. Tuo kävely on nimittäin aika pitkä.


(kartta on vähän erikoisen näköinen, ihan kuin paikannus olisi mennyt vähän pieleen, käytännössä muita vaihtoehtoisia laskupaikkoja ei vain näkynyt, joten tää on tässä :))

Jos satut tuntemaan alueen paremmin ja tiedät hyviä laskupaikkoja niin laita kommenttia!

Leave a Reply