Työkavereiden kanssa suppaamaan

Olen innoissani puhunut töissä miten kivaa suppaaminen on , ja kertonut muutenkin SUP-retkistäni.  Sainpa sitten innostettua muutaman työkaverin kokeilemaan, joten meitä keikkui neljä iloista leidiä aalloilla! Alunperin oli ajatuksena mennä jo ennen juhannusta, mutta kelit olivat mitä olivat niin retki siirtyi silloin.  Tänään sää suosi, aurinko paistoi iltapäivällä aivan ihanasti.

Niinpä työpäivän päätteksi, hyppäsimme autoon ja ajoimme Meilahteen Helsingin Melontakeskukseen, josta vuokrasimme tunniksi SUP-laudat. Pientä jännitystä oli ilmassa, varsinkin ensikertalaisilla.  Laudat olivat mallia ‘muovipulkka’, kuten yksi seurueemme jäsen laudan nimesi; itse olen kerran aikaisemmin mennyt aika vastaavalla, jolloin nimesin sen vauvanammeeksi.  Molemmat nimet kuvastavat hyvin laudan ominaisuuksia: vakaa, muovinen ja kerää vettä  (joten jalat kastuvat ja kylmenevät).  Joka voisi oikein kovalla helteellä olla toivattavakin ominaisuus. Vielä ei ollut niin lämmintä.

Laudat eivät menoa haitanneet. Päinvastoin, mahdollistivat aalloilla etenemisen.  Ja tuntuivat vakailta, vaikka tuuli oli varsin kova, varsinkin satunnaisissa puuskissa.  Vastatuuleen meinasi mennä paikallaan seisomiseksi, sen verran hyvin tuuli. Tämä oli nyt vuokrauspaikka numero kaksi, jossa kehoitettiin menemään suoraan seisomaan laudalle.  Ensikertalaiselle se tarkoittaa sitä, ettei oppi nousemaan seisomaan/menemään polvilleen laudalla, josta taidosta on oikeasti apua esim. juuri kovassa tuulessa. Kokemuksesta voin kertoa, että polvillaan selviää vaikka vaahtopäisessä sivutuulessa, jossa en ihan hevillä seisoisi (juu, olen mamari :)). Eikä polvillaan tuuli ota kroppaan niin paljon, niin helpottaa sitäkin kautta.  Eihän sitä todellakaan jaksa kauaa olla polvillaan, mutta joskus siitä vaan on hyötyä. Niin myös matalia siltoja alittaessa.

Ensin mentiin tovi etelään myötätuuleen ja sitten tultiin hankalemmin takaisin vastatuuleen.  Sitten jatkettiinkin pohjoiseen, ja nähtiin Suomen pääministerin virka-asunto Kesäranta. Komea lukaali. Tässä vaiheessa melominen seisaaltaan oli kaikille jo niin tuttu juttu, että otettiin rennosti muutama ryhmäkuvakin aalloilla. Tunti vierähti todella nopeasti ja kaikki olivat tyytyväisiä retkeen.  Ja ansaitsimme after sup- juomat aurinkoisella terassilla. Todellakin. Olipa taas hyvä SUP-päivä, ja hyvässä seurassa aina mukavampaa!

 

Leave a Reply