SUP-mietintää Toppenlundinrannalla

Tänään pääsin kokeilemaan ilmatäytteistä SAFE- lautaa SUP Espoon Isan kanssa. Muita kokeilijoita ei tänään tullut paikalle, liekkö tuulinen sää säikäyttänyt, niinpä teimme Isan kanssa yhdessä pienen lenkin ja juttelimme samalla suppauksesta.

Suotta sää säikäytti ketään, oli oikein mukavan aurinkoista ja tuulta ei rannan tuntumassa ollut lainkaan, pikkasen pitemmälläkin vain juuri sopivasti. Olen mennyt aikaisemminkin ilmatäytteisillä laudoilla, eivät ole olleet todellakaan suosikkejani.  Tämä retkimallinen yllätti positiivisesti, oli oikein mukava, ryhdikäs, nopeanoloinen ja ainakin pienessä aallokossa hyvin vakaa.

Huomasimme Isan kanssa jutellessamme, että SUP-aloituksemme on ollut hyvin samalainen: hyvä kokeilutarjous on houkutellut kokeilemaan itselle täysin tuntematonta lajia ja kumpikin on sitten jatkanut, ja ehkä jopa hurahtanut.  Niin sitä rohkeasti kokeilemalla löytää jotain ihan uutta, josta tulee oma juttu.

Vaikka aloitus meillä oli samanlainen niin urheilutausta aivan erilainen: Isa on ex-triathlonisti ja itse olen harrastanut aina jotain pientä kevyttä liikuntaa.  Kuitenkin SUP tarjoaa molemmille monipuolista liikuntaa ja ulkoilua, ja haastetta juuri niin paljon kuin haluaa.  Yksi tämän lajin iloista onkin, että voit ihan vaan rennosti suppailla, supata tavoitteellisesti kilometrejä ja erilaisia paikkoja tai sitten treenata tosissasi, hioa tekniikkaa ja kilpailla. Niin ja onhan tarjolla lisäksi myös joogaa ja ultimateakin. Kokeile ja löydä mahdollisesti oma juttusi.

 

Leave a Reply