Perniönjoki, part II valmistelua

Ja jälleen on aika tehdä jotain Rouvan harrastuksen iloksi. Oli siis perjantai. Tällä kertaa olin menossa mökille nurmikkoa leikkaamaan ja olin luvannut katsoa mihin Perniönjoki jatkuu. Kotona olin katsonut karttaa ja homma ei ole niin helppoa kuin miltä se kuulostaa. Juttu on niin, että joki kulkee Perniön keskustan jälkeen rännissä joka matkaa peltojen halki. Ja mahdollisten maihinnousupaikkojen löytäminen on vaikeaa kun periaatteessa pitäisi päästä autolla kohtuullisen lähelle. On lievästi tylyä marssia puoli kilometriä pellon halki. Tai sitten karauttaa mökkiläisten pihoille.

Luovan Google-maps & navigaattori & pyörimisen jälkeen löysin kaksi kohtuullista paikkaa. Muitakin varmasti on. Ensimmäinen on keskellä ei mitään. Ihan sananmukaisesti. Se on jonkinlainen muinainen sillanpohja josta siltaa muistuttaa muutama pölkky joen törmässä.

Jälkimmäinen on helppo. Tie ylittää joen ja sillan kupeessa on veneiden maihinlaskupaikka. Tämä on hienon näköinen kohta jokea. Ainoa ongelma on se, että täältä reitin alkupisteeseen (edellisen retken päätöspiste) on autotietä pitkin n. 9km. Joka jokikilometreiksi muutettuna on todennäköisesti luokkaa 14km. Voi tulla Rouvalle väsy.

Ai niin. Unohtui aivan. Se edellinen osa Rouvan Perniönjoki-suppailua on täällä.

Leave a Reply