Ensikertalaisena laudalla

Oletko jo kokeillut suppausta? Tuntuu, että laji on tänä kesänä todella lyönyt läpi Suomessa. Eikä ihme, se on samalla sekä hauskaa että haastavaa. Mukavaa liikkumista luonnossa tai kovaa treeniä, jos sitä kaipaat. Tänä kesänä olen mennyt monet kerrat ensikertalaisen kanssa laudoilla.  Joukkoon on kuulunut tyttöä, poikaa, naista ja miestä, ikähaitari neljästä vuodesta päälle viidenkymmenen.

Muutamia havaintoja:

  1. Kaikki osaa. Jännitti sitten enemmän tai vähemmän niin kaikki osaa. Olemme sen verran uivaa, mökkeilevää, soutavaa, melovaa, liikkuvaa kansaa, että suppailu sujuu.
  2. Kaikki tykkää. Enemmän tai vähemmän.  Ne, jotka tykkäävät uida ja liikkua luonnossa, tykkäävät paljon, ne, joita vähän mietityttää ja arvelluttaa aluksi, toteavat, että oli kivaa, kivempaa kuin luulikaan.
  3. Kukaan ei tipu (vaikka kaikki luulevat niin).  Joka on kyllä hyvä luulo, enemmin tai myöhemmin se tapahtuu, joten parempi olla varautunut siihen.
  4. Tai yksi laudalla matkustava on seurueessani tippunut. Neljä vuotias poika parikin kertaa saman retken aikana isänsä meloessa.  Huuto oli hirmuinen, josta onneksi kuuli, että nenä ja suu on veden yläpuolella, ja kelluntaliivi pitikin tilanteen niin.  Poika sitten todella taitavasti kiipesi takaisin laudalle, eikä ollut moksiskaan sen pidempään. Reipas poika.
  5. Kaikki haluaa uudestaan.

Vaikka heinäkuu lähenee loppuaan, niin voi vielä pitkään suppailla, joko ensimmäistä kertaa tai sitten jo jotain niistä seuraavista.  Ensimmäisestä omasta SUP-kerrastani voi lukea sivulta Alku 2014, jos minäkin selvisin, sinäkin selviät, toki hurahdusvaara on olemassa.

Suppaus tällaisessa tyynessä kesäillassa kuin tänään Mathildedalissa (otsikkokuva) on oivallinen fiilistelyhetki niin aloittelijalle kuin konkarillekin.

Leave a Reply